Jótékonysági hajvágásra várták a nagycsaládokat Beregszászban

2023. augusztus 30., 09:28 , 1174. szám

A Kárpátaljai Rózsahölgyek Társasága második alkalommal szervezte meg augusztus 28-án a jótékonysági hajvágási akcióját. Ezúttal a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének tagcsaládjai számára szerették volna megkönnyíteni az iskolakezdést a gyermekek ingyenes hajvágásával.

Horváth Gabriella, a Kárpátaljai Rózsahölgyek Társaságának titkára kérdésünkre elmondta: „A program célja az volt, hogy iskolakezdés előtt kicsit könnyítsünk a családok terhein. Ezért ebben az évben a KMNE tagcsaládjaira esett a választás. Idén a hajvágásra nyolc fodrász jelentkezett, ebből heten itt, Beregszászban foglalkoznak a családokkal, egy fodrász pedig otthon, Verbőcön vállalta azt, hogy a verbőci és környékbeli nagycsaládok frizuráját megigazítja. Közel hatvan személy jelentkezett az ingyenes hajvágásra, ez huszonöt családot jelent. Idén abban is újítottunk, hogy nemcsak a gyermekek haját vágták le a fodrászok, hanem a szülőkét is” – mondta el társaság titkára.

A Rózsahölgyek az ősszel is különös programokkal várják majd az érdeklődőket, hiszen ősszel lesz tíz éve, hogy megalakult a szervezet. Ebből az alkalomból különböző programokkal készülnek, valamint a már hagyományos projekteket is szeretnék megvalósítani: a rózsatőültetést és emléktábla-avatást, a beregszászi és környékbeli ismert és elismert hölgyekről megemlékezve. S ezen felül a tagságot is szeretnék bővíteni újabb rózsahölgyekkel.

ev