Az Állami Határőrszolgálat megerősítette, hogy villámcsapás miatt aknák robbantak fel a fehérorosz határon

2023. augusztus 30., 20:19

A fehérorosz határon augusztus 29-én éjjel villámcsapás miatt aknák robbantak fel, személyi sérülés nem történt – közölte Andrij Demcsenko, az Ukrán Állami Határőrszolgálat szóvivője, akit az Interfax–Ukrajina hírügynökség idéz.

„Megjegyezhetem, hogy az időjárás változása és egy villámcsapás következtében a határvonal közelében egy részlegen aknák robbantak fel az aknazárban. A rendelkezésemre álló információk szerint senki nem sérült meg ennek következtében” – közölte Demcsenko.

Kiemelte azt is, hogy a határon, különösen a határvonal közelében korlátozták az emberek tartózkodását.

„Ezért bizonyos Ukrajna biztonsága szempontjából fontos irányok aknazárjai csak azokat fenyegetik, akik háborúval akarnak hozzánk jönni” – tette hozzá az Állami Határőrszolgálat.

Korábban a Belaruszki Gajun Telegram-csatorna arról számolt be, hogy 03:30 körül több TM‒62M harckocsi elleni akna robbant fel a vasúti hídon, 800 méterre Szlovecsno állomástól.

„A hírek szerint ez előzetesen villámcsapás miatt történt. A robbanás következtében megsérült a híd támasztéka, a vasúti sínek mindkét irányban megsemmisültek. Áldozatokról nincs hír” – áll a közleményben.

(interfax.com.ua/Kárpátalja)