Denevérek költöztek egy lucki lakásba

2023. augusztus 23., 13:19

A Voliny megyei Luckban körülbelül három tucat denevért találtak egy lakásban. Akkor repültek be az épületbe, amikor a tulajdonosok nem voltak otthon – jelentette az RBK–Ukrajina a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) megyei főosztálya nyomán.

Az incidens a Szobornyiszty sugárút egyik lakóépületében történt. Ahhoz, hogy a lakást megszabadítsák a hívatlan vendégektől, a hazatérő tulajdonosoknak hívniuk kellett a katasztrófaelhárítókat. A szakemberek körülbelül három tucat denevért találtak az épületben.

A feltételezések szerint az állatok azért költözhettek be a lakásba, mert több napig nem tartózkodott otthon senki, az ablakok viszont nyitva voltak. Az állatok a függönyön, vagy a falon lógva aludtak.

A katasztrófaelhárítók óvatosan elfogták a denevéreket, és meggyőződve róla, hogy sértetlenek, kiengedték őket a szabadba.

„Csak ekkor tértek vissza az emberek a lakásukba, és csak miután minden zugot átvizsgáltak, s becsukták az ablakokat, sóhajtottak fel megkönnyebbülten” – írta a Facebook közösségi oldalon a DSZNSZ.

(rbc.ua/Kárpátalja)