Egészségügyi utalványokat osztott ki a Beregszászi Járási Szent Anna Karitász

2023. július 28., 13:15 , 1170. szám

A Beregszászi Járási Szent Anna Karitász a háború kezdete óta folyamatosan támogatja a Kárpátaljára érkező menekülteket, igyekszik segítő kezet nyújtani az elesetteknek. Ezen céljuk elérése érdekében a karitatív szervezet munkatársai a napokban egészségügyi utalványokat osztottak ki mind a Belső-Ukrajnából érkező menekültek, mind a helyi lakosok körében.

Egy évvel ezelőtt indították el a megyei karitásszal közös pszichoszociális programjukat, amely iránt folyamatos az érdeklődés, hiszen olyan programokat biztosítanak a Kárpátalján biztonságra lelt személyeknek, amelyek segítenek enyhíteni azokat a lelki fájdalmakat, amelyeket át kellett élniük. Az elmúlt napok folyamán pedig a Kijevi Karitásznak köszönhetően a belföldi menekülteknek, illetve a helyi rászorulóknak egészségügyi utalványokat osztottak ki egyenként 1 450 hrivnya értékben.

Az utalványok kiosztására a tiszakeresztúri gyermekotthonban került sor, amely immár több mint egy éve szerepel a karitász által támogatott pontok között, hiszen a háború kezdete óta, még napjainkban is szállásolnak el az intézményben menekülteket. Emellett a beregszásziak részére a Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokházban adták át az utalványokat.

A Beregszászi Járási Szent Anna Karitász a megyei karitászszervezet közreműködésével vehetett részt ebben az akcióban, melynek keretén belül a Beregszászi kistérségben összesen 55 egészségügyi utalványt oszthattak szét a rászorulók között.

„Nagy segítség ez mind a helyi lakosoknak, mind az ide menekülteknek, hiszen a jelenlegi időszak megpróbáltatás az embereknek, és minden segítségre hatalmas szükség van” – hangsúlyozta Harapkó Marianna, a Beregszászi Járási Szent Anna Karitász igazgatója.

Az utalvány egy online gyógyszertárban használható fel, ahol mindenki a maga igénye és szüksége szerint vásárolhat egészségügyi készítményeket 1 450 hrivnya értékben. Azoknak az időseknek, akik nem boldogulnak egymaguk az online térben, a karitász munkatársai segítségükre lesznek az utalványok felhasználásában.

A Szent Anna Karitász természetesen nem csak az utalványokkal támogatja a menekülteket és a helyi rászorulókat. A szervezet ingyenkonyhája heti három alkalommal várja meleg étellel a helyi és az itt letelepedett rászorulókat, beteg embereket, igény szerint házhoz is szállítják az ételt. Minden pénteken ruhaadomány várja az arra igényt tartókat.

A fent említett lehetőségek és programok nyitottak, a Beregszászi Járási Szent Anna Karitász továbbra is várja a rászorulók jelentkezését, mivel hiszik és vallják – segíteni jó!

TV21 Ungvár/K. K.