KMNE: Családi kirándulás a levendulamezőn

Olvasói levél

2023. június 27., 11:50 , 1165. szám

Különleges lehetőség nyílt tagcsaládjaink számára, hiszen ismételten kirándulhattak a Beregardai Hegyalja Levendulamezőn június 23-án. A tavalyi évben is megtekinthették a családok ezt a gyönyörű látványt, idén viszont ‒ a kedvezőbb időjárásnak köszönhetően ‒ még szebben pompáznak a virágok.

A programon több mint 70 fő vett részt 17 család részvételével. Az idegenvezető szerepet Hapcsuk Gergely vállalta, aki a Perényikúria gondnoka, a levendulamező tulajdonosa. A kirándulás során megtekinthető volt a Perényi Kultúrkúria udvara és termei, ahol az oktatók és gyerekek kézimunkái vannak kiállítva. Ezt követte a levendulamező, melyet gyümölcsfák öveznek. Árnyékukban mindenki talált megfelelő helyet egy kis piknikezéshez, pihenéshez. A mező közepén lévő kis halastavat a fiúk azonnal körbeállták horgászbotokkal. Anyukák és lányaik egy kis pihenő után levendulaszedésbe kezdtek, majd Markó Veronika segítségével illatozó buzogányt kötöttek, amelyet majd haza is vihettek.

A feltöltődés, pihenés után egy kisebb csapat elindult Gergely vezetésével, hogy megtekinthessék a szeizmológiai állomást, aztán a fehér sziklát, amelyről nagyon szép a kilátás. Köszönjük a lehetőséget és a szívélyes fogadtatást!                

ke