Ajándékkosarakkal érkeztek Kárpátaljára a Várda Hagyományőrző Kulturális Egyesület munkatársai

2023. április 18., 08:32

Folytatja a Kárpátalján menedéket talált belső-ukrajnaiak támogatását a Várda Hagyományőrző Kulturális Egyesület. Az elmúlt héten vezetőjük, Erdélyi Tatjána, a „Szila Uzshoroda” Jótékonysági Szervezettel közösen több kárpátaljai gyermekotthont is felkeresett, ahová húsvét alkalmából adománycsomagokat juttattak el.

A Várda Hagyományőrző Kulturális Egyesület az ortodox húsvét előtt felhívást tett közzé, amelyre többek között a Várday Kata Református Általános Iskola és több egyházi felekezet is gyűjtéssel reagált, hogy minél több felajánlás jusson el Kárpátaljára.

Az egyesület munkatársai többek között Munkácsra és Nagybereznára látogattak el, ahol több mint száztíz dnyiprói, harkivi és kijevi árva gyereknek vittek húsvéti csomagokat. Az akcióhoz csatlakozott a brit Teddy Bus egyesület is, amelynek hollandiai és londoni aktivistái kültéri játékokat, valamint csokoládét gyűjtöttek.

Az akció során összesen több mint 350 húsvéti kosarat sikerült átadniuk. Az ajándékok átadója során Erdélyi Tatjána, a Várda Hagyományőrző Kulturális Egyesület elnöke köszönetét fejezte ki az egyesület munkatársainak, önkénteseinek és minden felajánlónak, hogy lelkiismeretes munkájuknak köszönhetően rengeteg csomaggal érkezhettek Kárpátaljára, és sok gyermeknek tudtak ezáltal örömet szerezni.

A csomagokat Szabóné Cap Andreával, a Tisza ETT igazgatójával közösen szállították Beregszászba.

„Korábban már többször is jártunk Beregszászban. Ezen látogatásaink alkalmával – holland adományozóinknak hála – rengeteg élelmiszert és higiéniai felszerelést tudtunk áthozni. A mostani alkalom azonban a húsvétról szólt, hiszen önkénteseink több mint száz húsvéti kosarat készítettek össze, amelyeket most sikerült átadnunk a Belső-Ukrajnából Kárpátaljára menekült árva gyerekeknek” – fogalmazott Szabóné Cap Andrea.

Az iskola mellett több más szervezet is csatlakozott a jótékonysági akcióhoz. A szervezetek vezetői egyetértettek abban, hogy a továbbiakban is folytatják együttműködésüket annak érdekében, hogy minél több ukrajnai bajbajutottnak segíthessenek.

TV21 Ungvár/K. K.