Megnyílt Ungváron a Help ‒ Hilfe zur Selbsthilfe nemzetközi szervezet irodája

2023. április 17., 19:18

Petro Dobromilszkij, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatási Hivatal helyettes vezetője a megnyitón elmondta, hogy az együttműködés megerősítése lehetővé teszi a megye lakosainak humanitárius támogatásával kapcsolatos új projektek megvalósítását, valamint egy újabb pénzügyi program megvalósítását a lakosság legkiszolgáltatottabb rétegének nyújtott segítség terén.

„Különös figyelmet kapnak azok, akiknek a legnagyobb szükségük van rá, beleértve a lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyeket” – hangsúlyozta Petro Dobromilszkij.

A Help ‒ Hilfe zur Selbsthilfe németországi központjának ügyvezető igazgatója, Timo Stegelmann elmondta, hogy bár a szervezet székhelye Kijevben van, jelenleg a nyugati régiók közösségeinek erősítését tervezik, valamint aktívan részt fognak venni az ország újjáépítésének folyamatában.

A nemzetközi szervezet 2022 óta működik Kárpátalján. Ez idő alatt a Help ‒ Hilfe zur Selbsthilfe több mint 650 ukránnak nyújtott pszichoszociális támogatást. Emellett az elmúlt öt hónapban szakértőik 150 konzultációt tartottak a nemi alapú erőszak áldozatai számára.

(Facebook/RV)