Biden 20 órát töltött vonaton ukrajnai látogatása során

2023. február 23., 09:51

Joe Biden amerikai elnök mintegy 20 órát töltött az ukrán vasúton február 20-i kijevi látogatása során – jelentette az RBK–Ukrajina a CNN-re hivatkozva.

Olekszandr Kamisin, az Ukrzaliznicja vezetője a CNN This Morning című műsorában elmondta, hogy az amerikai elnök 24 órát töltött Ukrajnában, ebből 20 órát az ukrán vasúton.

Kamisin megjegyezte, hogy nem idegeskedett, hanem koncentrált és határozott volt egészen addig a pillanatig, míg Biden el nem hagyta Ukrajna területét.

Hozzátette, hogy ez egy összetett küldetés volt, amely szoros együttműködést igényelt az Egyesült Államok ukrajnai nagykövetségével, az USA kormányával és Ukrajna Infrastrukturális Minisztériumával.

„Az oroszok azt ígérték, hogy elfoglalják Kijevet. A háború 362. napján pedig Biden elnök megjelenik Kijevben, és az én Zelenszkij elnökömmel sétál. Tehát ezek valóban történelmi pillanatok. Boldogok voltunk, kiváltság és megtiszteltetés számunkra Biden elnök hivatalos szállítójának lenni, ezért a vonatunkat Rail Force One-nak neveztük el” – mondta Kamisin.

Mint ismeretes, február 20-án Ukrajnába látogatott az Egyesült Államok elnöke és találkozott Volodimir Zelenszkij elnökkel.

(rbc.ua/Kárpátalja)