Véget ért a minajiak edzőtábora

Labdarúgás

2023. február 22., 08:35 , 1147. szám

Vereséggel és döntetlennel zárta edzőtáborozását a Minaj FC labdarúgócsapata.

Az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2022–2023-as idényének március 4-én induló tavaszi folytatására készülődő kárpátaljai alakulat a kazah élvonalban szereplő Maktaalartól 1-0-s vereséget szenvedett, majd a lett bajnokság 5. helyezettjével, az FC Audával szemben 1-1-re végzett.

Ez utóbbi találkozón Oleh Horin szerezte a minajiak találatát.

Összességében Volodimir Saran együttese nem lehet büszke a Törökországban eltöltött háromhetes edzőtáborozás során elért eredménysorára, hiszen három vereség és két döntetlen mellett egyedül az üzbég Buhara ellen sikerült nyerni.

A minaji labdarúgók nem is annyira a felkészülési mutatóikkal, mintsem egy szállodai incidens alkalmával mutatott „helytállásukkal” kerültek a média reflektorfényébe. Történt ugyanis, hogy február 13-án a csapatnak otthont adó Royal Sigunas szállodában tettlegesség alakult ki a kárpátaljai csapat játékosai, illetve az ugyancsak ott elszállásolt orosz Jaroszlav Sinnyik futballistái között.

A két fél természetesen eltérően kommentálta a történéseket: az ukrán források arról számoltak be, hogy a minaji játékosok alaposan helybenhagyták az orosz társaikat, miután azok a személyzet egyik női tagjával kerültek incidensbe.

Abban mindenki egyetértett, hogy a legnagyobb hibát a szálloda vezetősége követte el azzal, hogy egy orosz és ukrán csapatot ugyanabban az intézményben szállásolt el.               

(tamási)