Az Ukrhazvidobuvannya 3D szeizmikus kutatásokba kezdett Ukrajna nyugati részén

2023. február 18., 12:27

Az Ukrhazvidobuvannya Mrt. 3D szeizmikus kutatási munkálatokba kezdett Ukrajna nyugati részén – jelentette be Olekszij Csernisov, a Naftohaz Ukrajini Nemzeti Részvénytársaság igazgatótanácsának elnöke, akit az Interfax–Ukrajina hírügynökség idéz.

„Továbbra is dolgozunk saját gázkitermelésünk növelésén. Ennek érdekében az Ukrhazvidobuvannya 3D szeizmikus felméréseket indít Nyugat-Ukrajnában. Szakembereink a bevont cégekkel együtt több mint 1,5 ezer négyzetkilométeres területet vizsgálnak át” – írta Csernisov a Facebook közösségi oldalon.

Szerinte ez lehetővé teszi a szénhidrogén-lelőhelyek részletes geológiai modelljeinek megalkotását akár 5 kilométeres mélységben is.

„A tervezett kutatások a legkiterjedtebbek, amelyeket Ukrajnában ezzel a technológiával végeztek. Fontos, hogy ma, a háború alatt is folynak” – hangsúlyozta a Naftohaz vezetője.

Korábban jelentették, hogy Csernisov közölte, a társaság 1 milliárd köbméterrel növelné saját földgázkitermelését 2023-ban. Elmondása szerint a Naftohaz elsődleges célja, hogy elegendő gáztartalékot halmozzon fel a következő, 2023–2024-es fűtési szezon sikeres lebonyolításához.

Az Ukrhazvidobuvannya a Naftohaz 100%-os tulajdona.

(interfax.com.ua/Kárpátalja)