Podoljak: A háború lezárásához naponta ötezer megszállót kell megsemmisíteni

2023. február 13., 15:37

Oroszország sok élőerőt halmozott fel, amelyet az ukrán katonáknak a lehető leggyorsabban likvidálniuk kell. A háború lezárásához az Ukrán Fegyveres Erőknek naponta 5 000 orosz megszállót kell megsemmisíteniük – közölte az ukrán televíziós hírcsatornák közös műsorfolyamában Mihajlo Podoljak, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója, akit az RBK–Ukrajina idéz.

„Valóban, Oroszország rengeteg élőerőt halmozott fel, amelyet sajnos a lehető leggyorsabban meg kell semmisítenünk. Vagyis nem 1 000 »gyászjelentést« kell készíteni Oroszországnak naponta, hanem 2 500-at, 3 000-et vagy – még jobb – ötezret. Csak ez indíthatja meg ennek a háborúnak lezárását. Csak pusztítás, pusztítás és pusztítás” – jelentette ki.

Podoljak hangsúlyozta, hogy a megszállók gyors likvidálásához nagy hatótávolságú rakétákra, tankokra és légierőre van szükség.

„Ez az a három eszköz, amelyre ebben a szakaszban feltétlenül szükségünk van. Szükségünk van még 155 mm-es kaliberű lövedékekre, szükségünk van légvédelmi rakétákra. És erről is szó lesz a Ramsteinon” – tette hozzá.

(rbc.ua/Kárpátalja)