Szabadtéri főzőverseny a Beregszászi Római Katolikus Egyházközség szervezésében

2022. november 1., 15:24 , 1133. szám

Szabadtéri főzőversenyt szervezett a Beregszászi Római Katolikus Egyházközség a Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokház udvarán október 29-én.

A plébánia munkatársai rendszeresen tartanak közösségi programokat, melyeknek célja a közösségteremtés, a testi-lelki feltöltődés és a kellemes kikapcsolódás. Programjaikra nemcsak a gyülekezet tagjait várják nagy szeretettel, hanem minden kedves érdeklődőt. Az elmúlt években sajnos – előbb a járványhelyzet, majd a háború miatt – több alkalmat is el kellett halasztaniuk. Az elmúlt években már hagyománnyá vált főzőversenyt azonban mindezek ellenére is megszervezték, idén immár harmadik alkalommal.

Idén négy csapat jelentkezett a közösségépítő főzőversenyre, amelyek közül a Csülök csapat séfjeként Molnár János püspöki helynök is versenybe szállt a győzelemért.

„A férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út – ahogy mondani szokás. De úgy gondolom, hogy mindenki szívéhez kicsit a gyomrán keresztül vezet az út” – hangsúlyozta Molnár János atya, valamint kiemelte: „Az együtt étkezés mindig a testvéri közösség kifejezése.”

A Ministráns-sokk nevű csapat vörösboros marhapörkölttel és szilvalekváros derelyével indult a megmérettetésen. A Csülök csapat, ahogy a neve is sejteti, füstölt csülkös körömpörköltet készített. Klárika és csapata házi kolbászt készített beregszászi módra. A Beregardói srácok pedig tejfölös-gombás pacalpörkölttel kínálták a résztvevőket.

A főzőverseny legfontosabb célja a közösségépítés, ezért nem volt előírva, hogy milyen ételeket készítsenek a csapatok. Az ínyencek elkészítése mellett a résztvevők a baráti kapcsolatok ápolása miatt vettek részt a zarándokház udvarán tartott versenyen.

A Beregszászi Római Katolikus Egyházközség szabadtéri főzőversenyén a Sörkert, a Kiserdő és a Parisel éttermek szakácsai vállalták a zsűri szerepét, akiknek nehéz dolguk volt, hiszen a versenyzők finomabbnál finomabb ételkülönlegességekkel járultak eléjük.

A verseny végeredménye a következőképpen alakult: első helyezett a Csülök csapat, második helyezett a Ministráns-sokk csapata, harmadik helyezett a Beregardói srácok, negyedik helyezett pedig Klárika és csapata lett.

            TV21 Ungvár/K. K.