Nyitott ablakon keresztül hatolt a lakásba a telefontolvaj

2022. szeptember 3., 08:36

Az Ungvári Járás Rendőrség munkatársai azonosították a 37 éves bűnözőt, aki mobiltelefonokat lopott el egy lakásból. Emiatt büntetőeljárás indult ellene.

Egy ungvári lakos kereste meg a napokban a kárpátaljai rendőrséget, s arról számolt be, hogy augusztus 28-ról 29-re virradó éjszaka betörtek a lakásába, és ellopták mobiltelefonjait. Az Ungvári Járási Rendőrség munkatársai a helyszínen kiderítették, hogy az éjszaka folyamán egy ismeretlen személy bejutott a lakásba, ahová egy nyitott ablakon keresztül szabadon be lehetett jutni. A sértett a lopás pontos idejét nem tudta, ugyanis csak délelőtt vette észre a telefonok eltűnését. A behatoló személyazonosságát néhány nap alatt sikerült megállapítaniuk – kiderült, hogy egy 37 éves ungvári lakos. A rendőrök kiderítették, hogy a férfi meglátta a lépcsőház nyitott bejárati ajtaját, előbb bement a belső udvarba, majd az ablakon keresztül bejutott a lakásba. A férfi mobiltelefonokat vitt el a lakásból.

A tolvaj, hogy ne találják meg, eltávolította és kidobta a mobiltelefonokból a kártyákat, valamint visszaállította a telefonokat a gyári beállításokra. A rendőröknek azonban néhány nap alatt sikerült a tettes nyomára bukkanni, és visszaszerezték az ellopott árut. Az ügyben tart a nyomozás.

(pmg.ua/RV)