660 ezer hrivnyát lopott munkahelyéről egy férfi

2022. augusztus 31., 19:13

Augusztus 30-án a 102-es telefonvonalra üzenet érkezett az egyik ungvári cég munkatársától, hogy a páncélszekrényből nagy mennyiségű pénz tűnt el.

A nyomozócsoport azonnal kiment az eset helyszínére, és megállapították, hogy a leltározás során 660 ezer hrivnya hiányt fedeztek fel, így senki sem tudja a pénzösszeg eltűnésének pontos idejét. A rendőrség megvizsgálta a tárgyi bizonyítékokat, és megállapította, hogy a széfhez csak a cég alkalmazottai fértek hozzá. A rendőrök rövid időn belül azonosították a lopásban érintett személyt. Kiderült, hogy egy 34 éves férfi, aki ennél a cégnél dolgozott. A rendfenntartók megállapították, hogy a férfi két nappal azelőtt, hogy a feljelentést megtették a rendőrségen, a teljes összeget egy online fogadócégnek utalta át, és az egészet elvesztette.

A tény alapján a nyomozók társasági vagyon eltulajdonítása, elherdálása és hivatali helyzettel való visszaélés miatt indítottak eljárást. Az ilyen cselekmények 7-től 12 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendők. Az ügyben folytatódik a nyomozás.

(zk.npu.gov.ua/RV)