Gyermekülésbe rejtett cigaretta miatt kell megválnia a gépkocsijától

2022. augusztus 2., 09:06

Gyermekülésbe rejtett cigaretta miatt kell megválnia a gépkocsijától

Ezért a szabálysértő nemcsak az elrejtett dohánytermékektől volt kénytelen megválni, hanem egy csaknem 250 ezer hrivnya összértékű autótól is. Az elkövetőről kiderült, hogy egy 43 éves kárpátaljai lakos, aki családjával Romániába tartott, és úgy döntött, hogy cigarettacsempészéssel keres pluszpénzt. A férj a gyermekülés és a jármű belsejében lévő műszerfal üregeibe rejtette el a cigarettát.

A férfi Ukrajna vámterületét elhagyva szándékosan a zöld folyosót választotta. Szóban is biztosította a vámosokat arról, hogy a vámellenőrzés elől elrejtve semmit nem szállít az autóban. A jármű alapos átvizsgálása közben azonban a vámosok figyelmét felkeltette egy gyerekülés. A díszburkolat eltávolítása és a gyermekülés elvágott műanyagrészének elhajlítása után az üregekből ukrán gyártmányú West blue és LM LOFT márkájú cigaretták kerültek elő. Az autó belsejének átvizsgálásakor a műszerfalban különböző márkájú elrejtett cigaretták is előkerültek. A férfi elismerte, cigarettát vásárolt, és elrejtette a vámellenőrzés elől, hogy Romániában továbbértékesítse. Ezzel szeretett volna pluszpénzt keresni.

A férfival szemben az ukrán Vámkódex megsértése miatt eljárást indítottak. Összesen 247 doboz cigarettát találtak 14,2 ezer hrivnya értékben, amit lefoglaltak. Úgyszintén lefoglalták a 2005-ös gyártmányú Volkswagen Transporter típusú, 210 ezer hrivnya értékű járművet is. Az ügy a bíróság elé kerül.

(pmg.ua/RV)