Helyi és belső-ukrajnai menekült gyermekek számára szerveztek bibliahetet Tiszaújlakon

2022. július 20., 11:48 , 1118. szám

A Tiszaújlaki Görögkatolikus Egyházközség vakációs bibliahéttel igyekezett közelebb hozni egymáshoz a helyi és a belső-ukrajnai menekült gyerekeket felhőtlen időtöltést és lelki feltöltődést biztosítva számukra. A bibliahétnek a tiszaújlaki görögkatolikus parókia adott otthont július 17. és 20. között.

A napközis tábor nagy érdeklődésnek örvendett, több mint ötven kisiskolás vett részt rajta. A bibliahét témája idén a „szupermágnes”, azaz Jézus Krisztus volt, aki nem csupán a felnőtteket, hanem a gyermekeket is magához vonzza.

Egressy Márton tiszaújlaki görögkatolikus áldozópap elmondta, fontos az ilyen lelkileg megterhelő időszakban is programokat, élményeket nyújtani a fiataloknak, és főleg közelebb vinni őket Jézushoz, az egyházhoz.

„Hála Istennek, nekünk nem kell a háború miatt menekülnünk Kárpátaljáról, mégis benne van mind a szülőkben, mind a gyerekekben a félelem” – mondta a tiszaújlaki görögkatolikus áldozópap, de kiemelte: „Ez alatt a néhány nap alatt ezt a félelmet szeretnénk eloszlatni, legalábbis kizökkenteni belőle a gyermekeket.”

A szülők nagy örömmel értesültek a tábor megszervezéséről, hálásak voltak, hogy gyermekeik kikapcsolódhatnak, mindeközben jobban megismerhetik Istent, közelebb kerülhetnek hozzá és egymáshoz.

A Tiszaújlaki Görögkatolikus Egyházközség már hónapokkal ezelőtt elkezdte a tábor megszervezését. Időközben a háború keresztülhúzta számításaikat, mégis úgy döntöttek, hogy megszervezik a vakációs bibliahetet, méghozzá nemcsak a hittanosok, hanem a Tiszaújlakra érkező belső-ukrajnai menekült gyermekek számára is.

A táborban a gyerekek megannyi érdekes és tanulságos programon vehettek részt, bibliai énekeket és történetekkel ismerkedhettek, különböző kézműves-foglalkozásokat tartottak számukra, mindemellett felhőtlen kikapcsolódást biztosító játékok színesítették a bibliahét programját.

A közös foglalkozásokon okozott némi nehézséget a nyelvi különbözőség, mégis mindenki jól érezte magát, ugyanis a tábor szervezői mindent két nyelven mutattak be a gyerekek számára, valamint a csoportbeosztásnál is odafigyeltek, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, és a foglalkozások is gördülékenyek legyenek.

A tiszaújlaki biblia napok Magyarország Kormányának támogatásával valósulhattak meg.

TV21Ungvár/K. K.