Szaktárca: Az intézményvezetők felelnek az oktatási folyamat biztonságáért

2022. július 9., 17:40

Az oktatási intézmények vezetői személyes felelősséggel fognak tartozni az oktatási folyamat biztonságáért – jelentette a korrespondent.net a miniszteri kabinet sajtószolgálata nyomán.

„Az ukrán oktatási intézmények vezetői személyesen fognak felelni azért, hogy biztonságos körülményeket teremtsenek a tanulók, hallgatók és alkalmazottak számára az új tanévben” – áll az Oktatási és Tudományos Minisztérium ajánlásában, ami az oktatási folyamatnak a 2022–2023-as években való megszervezésére irányuló intézkedéseket illeti.

A szabályok értelmében a vezetőknek gondoskodniuk kell a képzés feltétel nélküli megszakításáról légiriadó vagy egyéb figyelmeztető jelzés esetén, ha az oktatási folyamat jelenléti vagy vegyes formában zajlik.

„Ebben a helyzetben az oktatási folyamat minden résztvevőjének szervezetten az óvóhelyre kell vonulnia, és ott kell maradnia a riadó lefújásáig” – magyarázza az Oktatási és Tudományos Minisztérium.

Ugyanakkor a képzés az óvóhelyeken is befejezhető.

„A riadó végének bejelentése után a dolgozók és a tanulók visszatérhetnek intézményük helyiségeibe, hogy a szükséges korrekciókat szem előtt tartva folytassák az oktatási folyamatot” – áll a dokumentumban.

(korrespondent.net/Kárpátalja)