Verescsuk: Ukrajnában elkezdődött az áttelepültek kilakoltatása

2022. július 8., 15:44

Ukrajna területén egyes intézmények kezdik kilakoltatni a belső menekülteket – jelentette a korrespondent.net Irina Verescsukra, az ideiglenesen megszállt területek reintegrációjáért felelős miniszterre hivatkozva.

A tárcavezető emlékeztetett, hogy a háború első napjai óta számos menekült iskolákban, kórházakban, szanatóriumokban és más ideiglenes szálláshelyen húzza meg magát.

„Az utóbbi időben panaszokat hallani, hogy egyes intézmények megkezdték a menekültek kilakoltatását. Megértem, hogy a körülmények és az okok különbözőek lehetnek. De elfogadhatatlan, hogy az embereket utcára rakják. Szeretném, ha az ilyen intézmények tulajdonosai és vezetői most jól hallanának” – háborgott Verescsuk.

A miniszter hangsúlyozta, hogy csak átköltöztetésről lehet szó (a körülmények romlása nélkül), de semmiképpen sem kilakoltatásról, különösen az őszi-téli időszak előtt.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy a finanszírozással van gond.

„A probléma végső soron a finanszírozásra vezethető vissza. Keresni fogunk pénzt – mind a költségvetésben, mind a nemzetközi adományozóknál” – biztosított a tárcavezető.

(korrespondent.net/Kárpátalja)