Ungváron egy elhagyatott házban megkötözött kutyát mentettek meg

2022. május 9., 14:32

Ungváron, a Gagarin utcában egy elhagyatott épületben a járőrök egy kutyát találtak megkötözve szörnyű állapotban, alig élt. A rendőrök elvágták a köteleket és drótot, amelyekkel az állatot megkötözték, állatorvoshoz vitték, és a Barbosz állatvédőinek gondozásába adták.

A kárpátaljai járőrrendőrség sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a járőrök május 6-án egy idős férfinek segítettek, majd azt követően ellenőriztek egy elhagyatott épületet a Gagarin utcában. Az egyik szobában a rendőrök egy elhagyott kutyát találtak megkötözve. Elvágták a köteleket, és a szolgálati autóval az állatmenhelyre vitték az ebet, ahol a szakemberek megvizsgálták.

„A mancsai, a nyaka és az állkapcsa volt megkötözve! Egy elhagyatott házban hagyták meghalni! Kínok közt volt halálra ítélve. Senki sem hallotta, senki sem látta... Teljesen véletlen, hogy megtalálták” – mondták a Barbosz ungvári állatvédői. Az önkéntesek hozzáteszik, hogy az állatorvos eddig minden szükséges segítséget megadott a kutyának, és remélik, hogy sikerül felépülnie.

„Ha tudnak vagy hallottak valamit, ami az elkövetőhöz vezethet, jelezzék! Nem hétköznapi felelőtlenségről van szó, hanem állatkínzásról!” – hangsúlyozza a Barbosz a lakosság segítségét kérve.

(Facebook/RV)