Kijev megyében aknától sérültek meg tűzoltók és egy traktorista

2022. május 5., 14:32

Egy traktoristát megsebesítettek a repeszek, miután felrobbant egy az orosz megszállók által hátrahagyott akna a Brovari járásbeli Hoholiv falu közelében. A csernobili atomerőmű övezetében bekövetkezett robbanástól pedig a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának tűzoltói sérültek meg – jelentette a Facebook közösségi oldalon Andrij Nebitov, a rendőrség Kijev megyei főosztályának vezetője, akit a korrespondent.net idéz.

„Vetés helyett véres aratást rendeztek az orosz megszállók Kijev megyében. Ma a Hoholiv falu melletti mezőn egy traktoros harckocsi aknára futott. A 35 éves áldozat mindkét kezén és a jobb combján megsérült a repeszektől” – írta Nebitov.

Elmondása szerint a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának tűzoltói egy a csernobili tilalmi övezetben az erdőben lerakott aknán robbantak fel.

„A robbanás szétvitte a tűzoltóautó kabinját, ketten súlyos sérülésekkel kerültek kórházba. A detonáció helyszínének közelében további öt aknát találtak és hatástalanítottak” – közölte a megyei rendőrségi vezető.

(korrespondent.net/Kárpátalja)