Három megyét ért rakétatámadás

2022. május 5., 09:48

Május 4-én, szerdán este az orosz hadsereg folytatta az Ukrajna régiói elleni rakétatámadásokat. Ezúttal Kijev, Mikolajiv és Kirovohrad megyékből jelentettek becsapódásokat – írja a korrespondent.net.

Olekszandr Pavljuk, a Kijev Megyei Katonai Adminisztráció vezetője szerint a légiriadó során a Brovari járást érte rakétatámadás. A lövedéket a légvédelmi rendszer lelőtte Trebuhiv és Kraszilivka falvak között. A rakéta lezuhanó roncsaitól kigyulladt a bozótos. A tűzoltók oltják a tüzet.

Ugyanakkor Andrij Rajkovics, a Kirovohrad Megyei Katonai Adminisztráció vezetője arról tájékoztatott, hogy a megye területén egy infrastrukturális objektum került ellenséges tűz alá.

„Nyugtalan az este Kirovohrad megyében. Találat ért egy a megyeközponton kívüli infrastrukturális létesítményt. Minden szolgáltatás működik. Részletek később” – írta.

Végül a Mikolajivot ért támadásról Olekszandr Szenkevics, a város polgármestere számolt be. „Mikolajivban robbanások hallatszanak. Barátaim, maradjatok az óvóhelyeken! Semmi esetre se álljatok az ablakoknál, és ne tegyetek közzé fotót vagy videót. Hivatalos tájékoztatást később adunk" – jelezte.

Éjfél után még két erős robbanást jelentettek a városból.

(korrespondent.net/Kárpátalja)