Vihar söpört végig Kárpátalján

2022. április 25., 14:32

Vasárnap megyeszerte heves esőzések és jégeső hullott viharos erejű szél kíséretében. A Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata Kárpátaljai Kirendeltségének szakembereit több alkalommal riasztották a vihar okozta következmények felszámolásához.

A beregszászi járási Muzsaly községben egy fa rádőlt az M–23-as nemzetközi gépkocsiúton haladó Skoda Octavia típusú gépkocsira. Senki nem sérült meg, a jármű azonban megrongálódott, a forgalmat korlátozták.

Egy kidőlt fa miatt megnehezült a közlekedés a helyi autóúton Ilosván.

Az ökörmezői tűzoltók az erdészekkel közösen számolták fel a rossz időjárás következményeit a Vízköz (Szojmi) település közelében lévő megyei jelentőségű R–21-es úton. Ott 40 fa dőlt az úttestre. A torlódás hossza körülbelül 200 m volt.

A Beregszászi járásban Magyarkomját (Veliki Komjati) településen a széllökések miatt megsérült az elektromos vezeték, valamint a helyi óvoda épületén mintegy 200 négyzetméternyi tetőszerkezet.

Ami az áramkimaradásokat illeti, a Zakarpattyaoblenerho közleménye szerint a hétfő délelőtt 11 órai adatok alapján a Huszti járásban 4 településen teljes mértékben szünetelt az áramellátás: Keselymezőn (Koseljovo), Sósfalun (Novoszelica), Lengyelszállásn (Liszkovec), Rekettyén (Rekiti). 6 másik településen részleges az áramkimaradás: Lukován (Lukovo), Szeklencén (Szokirnica), Izában, Zárnyában (Priborzsavszke), Fenyvesen (Sztrihalnya) és Ökörmezőn (Mizshirja). A sürgősségi helyreállítási munkákat a villamosművek munkatársai végzik.

(Facebook/RV)