Lövöldözéssel akarta behajtani az adósságot egy férfi

2022. április 25., 15:49

Április 24-én a 102-es rendőrségi telefonvonalra hívás érkezett a Beregszászi kistérség egyik falujának lakójától. A férfi elmondta, hogy egy ismerőse fegyverrel jelent meg nála és megfenyegette.

Azonnal a helyszínre indult a nyomozói munkacsoport és a járőrrendőrség. Megállapították, hogy egy 47 éves helyi lakos 13 óra körül a bejelentő házához érkezett, és követelte a tartozás azonnali visszafizetését. Ezután elővett egy sima csövű puskát, és egyszer a levegőbe, egyszer pedig a 34 éves áldozat irányába lőtt. A szomszédok segítettek feltartóztatni a támadót a rendőrség kiérkezése előtt. Szerencsére senkinek sem esett baja.

A Beregszászi Járási Rendőrség munkatársai a támadót őrizetbe vették és ideiglenes letartóztatásba helyezték. Lefoglalták a két töltényhüvelyt és a fegyvert amelyre volt engedélye a támadónak. Minden tárgyi bizonyítékot vizsgálatra küldenek. Azt a Mercedes márkájú autót, amellyel a tettes érkezett, a rendőrség büntetőparkolójában helyezték el. Négytől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat a lövöldöző. Az ügyben tart a nyomozás.

(pmg.ua/RV)