Egy nap alatt 2 férfi és 1 nő gépkocsiját foglalták le a hadsereg javára

2022. március 14., 08:36

Március 12-én a kárpátaljai rendőrök három ittas járművezetőt szűrtek ki.

Munkácson, a Roszvihovo lakónegyedben ellenőrzés céljából megállítottak egy Chevrolet Aveo típusú autót. Egy 28 éves munkácsi férfi ült a volán mögött. A sofőrrel folytatott beszélgetés során a rendőrök kábítószer-fogyasztásra utaló jeleket észleltek, amit később a vizsgálat eredménye is megerősített.

Ugyanezen a napon szabálysértés miatt állítottak meg a rendőrök egy gépkocsit Nagyszőlős közelében. A Toyota Corolla 28 éves sofőrje gyanúsan viselkedett, és a rendőrökkel való beszélgetés közben kábítószeres bódultság jeleit is mutatta. A férfi azonban határozottan megtagadta az orvosi vizsgálatot. Az esetet jegyzőkönyvezték és megküldik a bíróságnak.

Újabb ittas vezetést rögzítettek a volóci rendőrök. A Skoda Fabia volánja mögött egy 48 éves szolyvai nő ült. Ellene úgyszintén a Közigazgatási Szabálysértési Kódex 130. cikke alapján készült feljelentés.

A három elkövető járművét lefoglalták és speciális büntetőparkolóban helyezték el. Az információt eljuttatták a megyei védelmi bizottsághoz a járművek átadása céljából a hadsereg szükségleteire. A rendőrség emlékeztet arra, hogy ittas járművezetők járműveit a hadiállapotban lefoglalják.

(Facebook/RV)