Szerednyén szerdára virradóan ledöntöttek egy emlékművet

2022. március 3., 10:52

Az ungvári járási településen történt rombolásról Emerih Krickij egykori polgármester, helyi lakos közölt fényképet közösségi oldalán.

Bejegyzése szerint nem gondolta, hogy ekkora visszhangot fog kiváltani a poszt. „Amikor a vandálok kimennek a temetőbe, lerombolják a sírokat, ahol a szüleink vannak eltemetve (keresztet törnek, koszorút lopnak, fémkerítést lopnak és… Aztán csendben ülünk, hallgatunk, mint a csuka, most viszont azt hangoztatják, hogy ez a történelmünk.

Ismerjük a történelmünket??? Az emlékmű helyén 1972-ig az első világháborúban elesett katonák emlékműve állt, de a helyi és a járási kommunisták lebontották az emlékművet, és felállították a sajátjukat. Hogy tiszteljük csak a Vörös Hadsereg katonáit és a többieket pedig le… Ez igazságos? Emlékszünk a történelmünkre?

A mostani háborúban aratott győzelem után emlékművet állítunk minden katonának, akik a hazáértek, Ukrajnáért harcoltak és harcolnak, beleértve a Vörös Hadsereg katonáit is. Remélem, hogy ez az emlékmű nem a park egyik sarkában, hanem méltó helyen fog majd állni. Dicsőség az ukrán hadseregnek!” – olvasható a bejegyzésben.

(RV/facebook.com)