Harmadik helyen zárta az évet a Kárpáti

Kézilabda

2022. január 6., 08:39 , 1090. szám

Ha nehezen is jöttek össze a győzelmek, de a begyűjthető négy pontból egyet sem hullajtott el az ungvári Kárpáti női kézilabdacsapata az ukrán Szuperligában az idei utolsó két mérkőzésén.

Az immáron ismét Borisz Petrovszkij által irányított kárpátaljai együttes – az edzői poszton a régi-új tréner Petrovszkij egy hónapja váltotta a korábbi szakvezetőt, Viktor Csernovot – december végén a Szpartak Kijev vendége volt. Az első párharcot 28-24-re, a másnapi 60 percet 28-23-ra nyerte az ungvári csapat.

Mindez azt jelenti, hogy a bajnoki tabellán a Kárpáti egyet előrelépve, a 3. helyen zárta az évet. Mindehhez az is kellett, hogy a korábbi harmadik Real Mikolajiv hazai pályán előbb 27-24-re, majd 25-22-re alulmaradt a Dnyiprjanka Herszon ellen.

A listavezető és címvédő Halicsankla Lviv számára nem jelentett különösebb gondot a hatcsapatos mezőny leggyengébb tagjának, a Kijevi Sportiskolának a 39-18-as, illetve 37-17-es legyőzése.

Jelen állás szerint minden csapat 18 mérkőzésen van túl az alapszakaszból, és a hibátlanul menetelő lembergiek 36 ponttal vezetik a tabellát a 25 pontos Dnyiprjanka és a 20 pontjával harmadik Kárpáti előtt. A negyedik Realnak 18 pontja van.

A bajnoki pontvadászat legközelebb január 28-án és 29-én folytatódik az alapszakasz 10., utolsó fordulójával. Ekkor Lembergbe látogat majd a Kárpáti.

Addig azonban még az Ukrán Kupában is parkettre lépnek a csapatok, a legjobb négy közé kerülésért az ungváriak január 15-én a másodosztályú Brovari vendégei lesznek, majd egy hétre rá hazai környezetben látják vendégül az ellenfelet.            

(tamási)