Jótékonysági dicsőítő délután Beregszászban

2021. december 22., 10:54 , 1089. szám

A Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet (KRISZ) idei utolsó programjaként dicsőítő délutánt szervezett a beregszászi református templomban.

Az alkalmat Sipos József, a szervezet elnöke nyitotta meg egy áhítattal. A fő előadást Nagy Szabolcs tiszteletes tartotta, amely középpontjában az emberek szívének Jézus Krisztus érkezésére való felkészülési folyamata állt.

Advent negyedik vasárnapján a dicsőíteni vágyó fiatalok mellett három dicsőítő csapat is részt vett: a Nagyberegi Református Líceum énekkara, a Főiskolai Református Ifjúsági Gyülekezet együttese, a FRIGY Band, továbbá Olasz Zoltánnal kiegészülve a Dóka család is.

A délután folyamán nem csupán dicsőíteni volt lehetősége az oda érkezőknek, hanem adakozni is, hisz a jótékonysági gyűjtés teljes összegével a leukémiában szenvedő viski Antal Sanyika gyógyulását támogatták.

Az áldott alkalmon körülbelül 100 fiatal vett részt. A jókedvű adakozók több mint 6 000 hrivnyát, 150 ezer forintot és 50 dollárt gyűjtöttek össze Sanyika gyógyulására, amiért Istené legyen a dicsőség.

skh