A járvány miatt idén elmarad Tusványos

2020. június 24., 08:41 , 1012. szám

Elmarad idén a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor – értesült a Hír TV.

A televíziós csatorna honlapja szerint a Hargita megyei Tusnádfürdőn évente megszervezett fesztivált a járványhelyzetre való tekintettel idén nem tartják meg.

A rendezvény szervezői megerősítették a hírt. Megjegyezték: a járvány még nem ért véget, és az óvatosságot, a megelőzést mindennél fontosabbnak tartják.

„Rendezvényünk szellemiségével nem lenne összeegyeztethető annak bizonyos korlátok és keretek közé szorítása, ezért a 31. Tusványost a szokott időben, de egy évvel később rendezzük meg” – áll a közleményben. Megjegyezték: 1990 óta ez lesz az első év, amikor elmarad a rendezvény, melynek az idei mottója az lett volna, hogy „Van, ami örök!”.

„Tusványos e kényszerű szünet ellenére is örök marad. A következő esztendőben kétszer annyi megbeszélnivalónk lesz, sőt, az idei előadások zömét is újra betervezzük majd” – közölték.

Bejelentették: a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort 2021. július 20–25. között rendezik meg.

A köznyelv által „Tusványosnak” nevezett rendezvény tavaly ünnepelte 30. évfordulóját. A szabadegyetem célja olyan nyitott fórum biztosítása, ahol a kisebbségben élő magyarok, az anyaországbeliek, valamint a szomszédos államban élő többségi nemzet fiataljai találkozhatnak és megvitathatják az aktuális társadalmi, politikai, gazdasági és kulturális eseményeket – olvasható a honlapon.

(MTI/hirado.hu/Kárpátalja)