A front mindkét oldaláról rálőttek az EBESZ megfigyelőinek drónjaira

2018. november 13., 08:25

Kézifegyverekből rálőttek az EBESZ Speciális Monitoring Missziójának (SMM) két pilóta nélküli repülő szerkezetére a Donyec-medencében – közölte az UNIAN hírügynökség a misszió hétvégi jelentése nyomán.

„Kagyijivkában és Novotoskivszkében a Speciális Monitoring Misszió két mini repülőszerkezetét tűz alá vették kézifegyverekből” – közölték a megfigyelők.

Így „november 10-én, amikor az SMM pilóta nélküli mini repülőszerkezete (PNRSZ) repülést hajtott végre egy katonai típusú objektum felett Kagyijivka (korábban Sztahanov, a kormány által nem ellenőrzött, Luhanszktól 50 km-re nyugatra) közelében, mintegy két kilométerre délkeletre a misszió járőrének pozíciójától a megfigyelők kb. 20 kézifegyverekből leadott lövést és sorozatot hallottak, amelyeket értékelésük szerint a mini PNRSZ-re adtak le”.

„November 11-én, amikor a mini PNRSZ 120 méteres magasságban repült el Novotoskivszke település (a kormány által ellenőrzött, Luhanszktól 53 kilométerre nyugatra) közelében, kb. 50 méterre délkeletre az SMM járőrének pozíciójától, a megfigyelők kézifegyverekből, kb. 30–50 méterre délnyugatról, értékelésük szerint a PNRSZ-re leadott lövéseket hallottak” – áll a jelentésben.

„A misszió csapata Ukrajna Fegyveres Erőinek legalább három fegyveres katonáját látta az útlezárásnál az SMM járőrének tartózkodási helyétől kb. 20-30 m-re délnyugatra, és az útlezárás látótávolságán belül bocsátotta fel a PNRSZ-t” – állítják a megfigyelők.

(unian.ua/Kárpátalja)