Csernyivciben napok óta szünetel a forgalom a magánfuvarozók által kiszolgált autóbuszjáratokon

2018. május 19., 16:05

Május 15. óta Csernyivciben nem közlekednek a magánfuvarozók autóbuszai – jelentette ki az UNN-nek Volodimir Szeregyuk, a város polgármester-helyettese.

Elmondta, a fuvarozók követelik, hogy a viteldíjat emeljék a jelenlegi négy hrivnyáról öt hrivnyára. Ugyanakkor a polgármester-helyettes szerint a városvezetés ragaszkodik ahhoz, hogy a viteldíj kérdését csak jogi síkon lehet rendezni és csak azt követően, hogy ismét helyreállt a forgalom valamennyi járaton.

Mióta a magánfuvarozók beszüntették a munkát, a Csernyivcii Trolibusz Főosztály vállalat megfeszített üzemmódban működik.

Pénteken Olekszij Kaszpruk polgármester megbeszélést folytatott a fuvarozókkal, amelyen a városi végrehajtó szervek és a városi tanács képviselőtestületének tagjai, valamint az autóbuszvezetők képviselői is részt vettek, ám nem sikerült megállapodniuk.

Az UNN emlékeztet, hogy Kijevben július 14-től nő a tömegközlekedés díjszabása, előreláthatóan a bérletet vagy érintés nélküli kártyát használók esetében 6,30 hrivnyára, az egy útra szóló menetjegyet váltóknak 8 hrivnyára emelkedik.

(unn.com.ua/Kárpátalja)