Aladdin is cserkészkedni ment

2017. augusztus 30., 12:35 , 868. szám

A Beregszászi 4. Számú Bendász István Cserkészcsapat harminc kiscserkésze vett részt a csapat legfiatalabb tagjai számára rendezett tanyázáson augusztus 25. és 27. között Kovászón. Közülük többen most először élték át a sátorozás, a táborépítés, a tábortüzek nyújtotta élményt.

A cserkészlét egyik alapeleme a természetközelség, ezért fontos, hogy a legfiatalabbak is mielőbb megtapasztalják mindazt, ami egy sátortáborral együtt jár. A tanyázás keretmeséje idén Aladdin és a csodalámpa története volt. Ennek főszereplői, Aladdin, Jázmin, a Dzsinn, Abu, no meg a főgonosz, Jafar személyesen is részt vettek a háromnapos programban.

A beregszászi csapat idei kiscserkésztanyázásán a csapat három lány- és egy fiúőrse vett részt. Az első nap főként a táborhely építésével telt. A Süni (őrsvezetője: Belovics Alexandra), Medve (őv.: Reiplik Dóra), Harangvirág (őv.: Rácz-Vekerdi Adrienn) és Mókus (őv.: Cseh Annamária) őrs tagjainak a tanyázás vezetője, Lacz Gábor segédtiszt és a napostisztek, Kázmér Vivien és Metenkánics Diána által megszabott feladatokat kellett teljesíteniük őrsvezetőik segítségével. Részt vettek a közös sátor felállításában, a sátor és környékének szépítésében, a lavórtartó, a szemetes és a csajkafa készítésében. Ugyanaznap éjjel a meseerdőben újra találkoztak a keretmese szereplőivel, illetve egy több állomásból álló éjszakai túra keretében segítettek megtalálni Aladdin elvesztett lámpását is.

A második nap a csapat őrsvezetőinek irányításával a tanulás és a mozgás jegyében telt – lévén, hogy Aladdin a Dzsinntől bölcsességet és erőt is kért szerelme megmentéséhez. Szász Bence a legalapvetőbb csomókat, Reiplik Márk a tűzrakás alapjait tanította a gyerekeknek, Balogh Bernadett egészségügyi, Elek Krisztina természetismereti alapismeretekre okította őket, Kázmér Vivien és Jurcsenkó Vanessza őrsvezető pedig népdalokat tanított. Természetesen nem maradt el a „cserkész-­baseball”, a méta sem a programból. A délutáni vizes programon ügyességüket, gyorsaságukat és erejüket is próbára tehették. Az esti tábortűz után pedig a frissen próbáztatott újoncok első cserkésznyakkendőjüket is megkapták.

A tanyázás záróprogramja is a víz és a mozgás jegyében telt. Segítettek Aladdinnak megmenteni szíve hercegnőjét, s a főhős ügyességével is vetekedve teljesítette minden kiscserkész az akadálypályát, a Borzsa folyó közelségét kihasználva pedig csónakázni is volt idejük, mielőtt sátrat bontottak.       

Espán Margaréta