Karády örökzöld slágerei csendültek fel Visken

2016. december 23., 20:28

December 17-én az egykori koronavárosban nagyszabású jótékonysági koncertet szerveztek. A rendezvénnyel a községben élő nehéz sorsú gyerekeket és a Pulzus rádió cipősdoboz-akcióját támogatták.

Az adventi jótékonysági rendezvényen a többszörös Fonogram- és Artisjus-díjas művésznő, Szalóki Ági és zenekara adott nagysikerű, teltházas koncertet. Az énekesnő Csak egy nap a világ című műsorában a 30-as, -40-es, 50-es évek ismert sanzonjait varázsolta a hallgatók-nézők elé. Ezen belül is az egykori díva, Karády Katalin olyan örökzöldjeit, mint a Holnap, ki tudja, holnap látsz-e még?, Mindig az a perc a legszebb perc, vagy a  Nincs kegyelem. A lüktető jazz- és swingdallamok a közönséget teljesen rabul ejtették, akik a színvonalas zenei produkciókat hosszú tapsokkal méltatták.

Az énekesnő elmondása szerint az egykor Erdélyhez tartozott máramarosi vidéknek a ma Ukrajnához tartozó oldalán első ízben lépett fel. Azonban tervezi, hogy még visszatér, és óvodákban, iskolákban szeretne énekelni. A művésznőnek ugyanis több gyermeklemeze is megjelent, s évente gyermekek számára is rendszeresen ad koncerteket.

A nagysikerű rendezvényen Czébely Lajos, a Visk Jótékonysági Alapítvány Kuratóriumának elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Erdei Péter, beregszászi magyar konzul beszédében kiemelte, hogy Viskre mindig szívesen járnak, és a konzulátus egyetért azon alapelvekkel, amelyeket az alapítvány képvisel, így lehetőségeikhez mérten mindig szívesen segítenek. A koncert végén Sari József, a KMKSZ Felső-Tisza-vidéki Középszintű Szervezetének elnöke köszönte meg a felemelő pillanatokat, amelyeket a művészek szereztek a jelenlévők számára.

A koncerten közel 320 csomag gyűlt össze az összefogás által. Az ünnepség alkalmával lehetőség nyílt az alapítvány nemrég leégett székházának újjáépítési munkálatait is támogatni. Az erre a célra kijelölt perselyben 2825 hrivnya és 500 forint gyűlt össze, valamint Magyarország Beregszászi Konzulátusa 2000 hrivnyával támogatta a jótékonysági akciót.

A cipősdobozok egy részét december 18-án a „Visk” Jótékonysági Alapítvány munkatársai ukrán Mikulás alkalmával eljuttatták a községben élő hátrányos helyzetben lévő és nehéz sorsú gyermekek számára,  85 kisgyermek számára téve szebbé az ünnepet. A dobozok másik része pedig a Pulzus rádió segélyakciójához került.

Az adventi jótékonysági akció mellé állt idén a budapesti székhelyű Nemzetstratégiai Kutatóintézet, melynek elnöke Szász Jenő, aki egyben a rendezvény védnöke is volt. Sajnos egyéb hivatali elfoglaltságai miatt nem tudott jelen lenni a rendezvényen, ezért levélben küldte el üdvözlő gondolatait.

A rendezvényt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

VE