Az EBESZ megerősítette, hogy robbanás történt Ivano-Frankivszki irodájuk közelében

2016. október 15., 11:58

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet Speciális Monitoring Missziója (EBESZ SZSM) megerősítette, hogy október 14-ére virradóra robbanás történt Ivano-Frankivszki irodájuk közelében – jelentette az Ukrajinszka Pravda az EBESZ SZSM tájékoztatása nyomán.

„Október 14-én 1:12 órakor az EBESZ SZSM Ivano-Frankivszk központjában található irodájának őre robbanást hallott a közelből. A biztonsági kamera által rögzített felvételen látható, hogy 00:24-kor egy ismeretlen jelent meg a parkolóban kapucniban és lámpával, 1:12-kor eldobtak egy tárgyat, amely 10 m-re robbant fel annak az épületnek a hátsó bejáratától, amelynek negyedik és ötödik emeletén az SZSM irodája található. Az ismeretlen ezután elmenekült” – áll a közleményben.

A közlemény kitér arra is, hogy a megfigyelők látták a helyszínen „a töredékeit annak, amit robbanószerkezetként azonosítottak”, illetve az égésnyomokat a földön, valamint az épület falán, az első szint magasságában.

A robbanás ötméteres körzetében kilenc ablak tört be az épület alsó részén.

„Az SZSM tagjai nem sérültek meg, tulajdonban szintén nem esett kár. A robbanás megközelítőleg ugyanott történt, ahol 2016. szeptember 6-ára virradóra felgyújtották az SZSM közlekedési eszközét” – mutattak rá az EBESZ-missziónál.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)