Leomlott egy ház fala Odesszában, egy ember meghalt

2016. október 14., 08:47

Leomlott egy ház fala Odessza Moldavanka városrészében csütörtökön délután – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

„Életét vesztette egy fiatal fiú” – közölte Alla Marcsenko, a járőrrendőrség szóvivője.

Az odesszai Dumszkaja portál beszámolója szerint a Cvetajev tábornok utca 80. szám alatti ház 1817-ben épült. Az épületet balesetveszélyesnek nyilvánították, de továbbra is laktak benne emberek.

A ház egyik fala tegnap részben leomlott, s a kövek a melléképület tetőzetére zuhantak, amelyben szintén lakást alakítottak ki.

Amikor bekövetkezett az omlás, egy 21 éves sirjajevei származású fiatalember tartózkodott a lakásban. A férfi belehalt sérüléseibe.

A mentőalakulatok nekiláttak a romok elbontásának, mivel nem lehetett kizárni, hogy lehetnek még emberek az omladék alatt.

Korábban beszámoltunk róla, hogy csütörtökön egész nap folyt a városban a szerdai, orkán erejű széllel kísért vihar okozta károk felszámolása. A kommunális szolgálat dolgozóinak több mint 250 kidőlt fát kellett eltávolítaniuk a város utcáiról. Az akadozó áramellátás miatt sok helyütt nem működtek a szivattyúk, így nem lehetett kiszivattyúzni a mélyebben fekvő utcákban, házakban összegyűlt esővizet. A kidőlt fák és a felgyülemlett víz miatt egész városrészek lettek elvágva Odessza központjától, ahol a nap folyamán hatalmas közlekedési dugók alakultak ki a lezárt utcák és hidak miatt.

Odesszában és Odessza megyében szerdán rendkívüli helyzetet hirdettek. Az erős szél, a kidőlő fák és villanyoszlopok miatt hárman meghaltak a régióban, köztük egy 11 éves kislány.

(pravda.com.ua/dumskaya.net/Kárpátalja)