Hálaadó Istentisztelet Beregszászban

2016. október 11., 12:10

Taracközy Ferenc beregszászi református lelkipásztor köszöntőjében hangsúlyozta, három apropója volt a vasárnap a beregszászi református templomban rendezett ünnepi hálaadó istentiszteletnek, amelyen a padsorokban ezúttal szép számban helyet foglaltak a járás egészségügyi intézményeiben dolgozó orvosok, nővérek.

,, Először is, hálát adunk az egészségügyi dolgozókért, akik Isten munkatársainak számítanak nemes hivatásuk felvállalásukért, másodszor hálát adunk a református egyház kórházi missziójáért, harmadszor pedig hálát kell adnunk egy új misszió beindulásáért, amely mostantól az arra rászorultakon kell, hogy segítsen” – mondta a lelkipásztor bevezetőjében.

Maksai Attila ifjúsági lelkész igehirdetésében arról beszélt, hogy mai világunkban egy-egy gyógyulás megvalósulása arról szól, hogy Isten lerontja a bűn természetét.

Kincses Margaretta, a Kárpátaljai Református Egyház beregszászi kórházmissziójának vezetője beszámolót tartott a 2009 óta áldásosan működő kórházmisszió eddigi tevékenységéről, majd köszönetet mondott a kórház főorvosának, Volodimir Melesnek azért, hogy az általa vezetett intézményben helyet és teret adtak ennek az áldásos tevékenységnek.

Nagy Béla, a Kárpátaljai Református Egyház főgondnoka, a diakóniai osztály vezetője köszöntőjében kiemelte, hogy mostantól indul be egy önkéntes egészségügyi missziós szolgálat, amelynek vezetője dr. Gaál Géza doktor lesz, aki hét segítőjével együtt igyekszik segíteni az arra rászorultak ellátását. Ezt követően az ünnepi istentisztelet keretein belül tettek fogadalmat a misszió munkájában részt vevő önkéntesek, akiket Taracközy Ferenc lelkipásztor egyenként áldott meg, majd emléklapokat nyújtott át az alkalomból.

Elhangzott még, hogy jövőre 500 éves lesz a Református Egyház, és ennek keretén belül a Munkácsi Keresztény Egészségügyi Központ bérmentesen fogadja majd azokat az áldott állapotban lévő kismamákat, akik vizsgálatra jelentkeznek az intézményben. Egy kérés is elhangzott a Beregszászi Járási Kórház illetékesei felé, amelyben arra kérik az intézmény dolgozóit, hogy 2017-ben ne végezzenek el abortuszt, ami remélhetőleg meg fog látszani az ebben az időszakban születendő gyermekek létszámán is.

Köszöntötte még az ünnepi istentisztelet résztvevőit Faragó László a beregszászi magyar konzul.

(tamási)