ATO: két ukrán katona meghalt, többen megsebesültek

2016. október 11., 17:35

A Donyec-medencében folyó terrorellenes művelet (ATO) térségében két ukrán katona elesett, nyolc megsebesült, hárman pedig megsérültek a harcokban – jelentette hagyományos napi sajtótájékoztatóján kedden Andrij Liszenko, a Védelmi Minisztérium hadműveleti kérdésekben illetékes szóvivője, akit a Dzerkalo Tizsnya hetilap internetes változata idéz.

Korábban az ATO vezérkarának sajtószolgálata közölte, hogy a szakadárok 47 alkalommal nyitottak tüzet a kormányerőkre az elmúlt 24 óra folyamán.

Mariupol térségéből 27 tűzszünetsértést jelentettek az oroszbarát erők részéről. A provokációkban nehézfegyverzetet is bevetettek, így 152 milliméteres ágyúkból lőtték Talakivka és Bergyanszk védőit, Sirokinét pedig 122 milliméteres lövegekből ágyúzták. Ezen kívül 120 és 82 mm-es aknavetőkből támadták az ukrán erők állásait Vogyanénél, Sirokinénél, Marjinkánál és Talakivkánál is.

Luhanszk térségében 17 alkalommal nyitottak tüzet a szakadárok, egyebek mellett 120 és 82 mm-es aknavetőkből.

Donyeck térségében három ízben, Avgyijivkánál, illetve Zajcevénél nyitottak tüzet az oroszbarát erők az ukrán egységekre 82 és 120 mm-es aknavetőkből.

(zn.ua/Kárpátalja)