Sajtó: Elesett egy ukrán katona az avgyijivkai ipari negyedben zajló összecsapásban

2016. szeptember 29., 16:31

Az avgyijivkai ipari negyedben folyó harcokban elesett egy ukrán katona – jelentette csütörtökön délelőtt az UNIAN hírügynökség.

Sajtóinformációk szerint tegnap este több órán át tartott az összecsapás a szemben álló felek között Avgyijivkánál. Az oroszbarát szakadárok golyószórókból, gránátvetőkből és a minszki megállapodások által tiltott nagykaliberű aknavetőkből lőtték a kormányerőket.

A terrorellenes művelet (ATO) vezérkarának csütörtöki közlése szerint az előző nap folyamán 25 alkalommal nyitottak tüzet a szakadárok az Ukrán Fegyveres Erők állásaira a Donyec-medencében. Donyeck térségében az avgyijivkai ipari negyeden kívül Novhorodszkét is lőtték a szeparatisták, többek között gyalogsági harcjárművekből és légvédelmi ütegekből.

Kézifegyvereket, gyalogsági harcjárműveket és gránátvetőket vetettek be a szakadárok Mariupol térségében, valamint Luhanszk megye területén Sztanicja Luhanszkánál, amely egyike a kelet-ukrajnai arcvonal közelében fekvő, csapatszétválasztásra kijelölt három településnek.

Emlékezetes, hogy szeptember 21-én Minszkben a kelet-ukrajnai rendezés előkészítésére életre hívott háromoldalú (Oroszország, Ukrajna és az EBESZ képviselőiből álló) összekötőcsoportban keretegyezményt írtak alá a harcoló alakulatok szétválasztásáról Sztanicja Luhanszka, Zolote és Petrovszke településeknél. A csapatszétválasztás ellenőrzését az EBESZ monitoring missziója vállalta.

(unian.ua/Kárpátalja)