Sajtó: leváltották a Herszon Megyei Tanács elnökét

2016. szeptember 10., 16:04

A Herszon Megyei Tanács képviselői szeptember 9-én menesztették tisztéből Andrij Putyilovot, a testület elnökét – jelentette az Ukrajinszka Pravda (UP) a helyi médiára hivatkozva.

A Herszonszki Visztyi azt írja, hogy a megyei önkormányzat pénteki ülésén a 41 jelenlévő képviselő közül 38-an szavazták meg Putyilov menesztését.

Az elnök leváltásának kérdését azután tűzte napirendre a testület, hogy Putyilov a Petro Porosenko Blokkja (BPP) frakciójával együtt elhagyta az üléstermet.

Az ülést az elnök távozása után helyettese, Vaszil Zelencsuk, az Oleh Ljasko Radikális Pártja képviselője vezette tovább.

A képviselők megismételték a regisztrációt, majd új jogi és szavazatszámláló bizottságot választottak.

Az ülésteremben maradt hat frakció kénytelen volt „kézzel” szavazni, miután a BPP frakció tagjaival együtt távozott a tanács apparátusának technikai munkatársa is, aki a szavazatszámláló rendszer működéséért felelt.

Az UP emlékeztet, hogy a Batykivscsina, az Oleh Ljasko Radikális Pártja, az Opozicijnij Blok, az UKROP és a Nas Kraj frakciói már régóta követelték Andrij Putyilov lemondását a megyei tanács elnöki posztjáról.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)