Október 23-i Diákutaztatási Pályázat 2016

Pályázati felhívás

2016. szeptember 7., 20:02

A Rákóczi Szövetség immár több mint 25 esztendeje járul hozzá a Kárpát-medencei magyarság sokoldalú támogatásához, a határon átnyúló magyar–magyar kapcsolatok erősítéséhez, többek között azzal, hogy minden évben számos nyári tábort, találkozót, konferenciát, tanulmányutat szervez határon túli és magyarországi diákok részvételével.

A Szövetség ennek keretében évek óta anyagi hozzájárulást és szervezési segítséget nyújt kárpát-medencei középiskolák számára, amelyek készek arra, hogy diákjaik egy csoportját a március 15-i nemzeti ünnepünk, a június 4-i emléknap, vagy az október 23-i ünnep kapcsán a szomszédos országokba utaztassák, hogy ott részt vegyenek a helyi magyar közösség által szervezett ünnepségeken.

A Szövetség ennek keretében anyagi hozzájárulást és szervezési segítséget nyújt bármely Kárpát-medencei középiskola számára, amely kész arra, hogy diákjai egy csoportját október 23-ához kapcsolódóan egy másik Kárpát-medencei országban lévő iskolához utaztassa, hogy ott közösen emlékezzenek, közös programot bonyolítsanak le az 1956-os forradalom szellemében. Ez lehetőséget nyújt a diákok számára, hogy megismerhessék a Kárpát-medence különböző országaiban élő magyar közösségek életét, kultúráját, és egyben jó alkalom az ottani magyar iskolákkal való kapcsolatfelvételre is.

A pályázat feltételei:

‒ Pályázhat minden Kárpát-medencei középiskola magyar diákcsoportja.

‒ A kirándulásnak 2016. szeptember 30. és november 1. között kell megvalósulnia.

‒ legalább egy határt át kell lépni.

‒ Az utazások célpontjai kizárólag a következő országok lehetnek: Magyarország, valamint Románia (Partium és Erdély), Szlovákia (Felvidék), Szerbia (Vajdaság), Ukrajna (Kárpátalja), Horvátország, Szlovénia (Muravidék) magyarlakta területei.

‒ Az utazások időtartama legalább 1 nap, legfeljebb 6 nap lehet.

Pályázni az alábbi online űrlap kitöltésével lehet.

Az online pályázati adatlapok beérkezésének határideje: 2016. szeptember 28.

A jelentkezéssel kapcsolatos további információkat a Rákóczi Szövetség honlapján érhetik el.

(rakocziszovetseg.org/VV)