Porosenko elrendelte az alakulatok fokozott harckészültségbe helyezését a krími határnál és a Donyec-medencében

2016. augusztus 11., 16:58

Az ukrán államfő ezt az erőszakszervezetek és a Külügyminisztérium vezetőivel folytatott csütörtöki tanácskozáson jelentette be – közölte az UNIAN hírügynökség.

„Tanácskozást tartottam az erőszakszervezetek és a Külügyminisztérium vezetőivel” – írta az elnök a Twitteren. – Megbízást adtam valamennyi alakulat fokozott harckészültségbe helyezésére az ARK (Krími Autonóm Köztársaság – a szerk.) közigazgatási határának térségében, valamint a demarkációs vonal teljes hosszában a Donyec-medencében” – jelezte az államfő.

Az UNIAN emlékeztet, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) augusztus 10-én közölte, terrortámadásokat akadályozott meg a megszállt Krímben „a félsziget kritikus fontosságú infrastrukturális objektumainál”, amelyeket állítólag az ukrán Védelmi Minisztérium felderítő főosztálya készített elő. Ugyancsak bejelentették egy „ukrán ügynökhálózat” és egy „diverzáns” csoport kézre kerítését.

Petro Porosenko elnök értelmetleneknek és cinikusaknak nevezte Oroszország Ukrajnával szembeni, a krími terrorcselekmények előkészítésére vonatkozó vádjait.

„Az orosz fél Ukrajnával szembeni, terrorizmusra vonatkozó vádjai a megszállt Krímben ugyanolyan értelmetlenül és cinikusan hangzanak, mint az oroszországi vezetés nyilatkozatai arról, hogy nincs orosz haderő a Donyec-medencében. Ezek a fantáziálások csupán indokul szolgálnak az újabb Ukrajnának címzett katonai fenyegetésekhez” – hangsúlyozta Porosenko.

(unian.ua/Kárpátalja)