ATO: az ellenség 122 mm-es ütegekből lőtte az ukrán állásokat

2016. augusztus 8., 16:09

A szakadárok 61 alkalommal nyitottak tüzet az Ukrán Fegyveres Erők állásaira a terrorellenes művelet (ATO) övezetében, többek között a minszki megállapodások által tiltott nehézfegyverekből is – jelentette az Ukrajinszka Pravda az ATO vezérkarának sajtóközpontja által kiadott reggeli összesítés alapján.

A legtöbbször – 32 alkalommal – Mariupol térségében sértették meg a tűzszünetet. Pavlopil településnél 45 122 mm-es ellenséges lövedék hullott a kormányerők állásaira. Marjinkát, Krasznohorivkát, Vogyanét és Novotrojickét akna- és gránátvetőkből lőtték.

Sirokinét és Sztarohnatyivkát nagykaliberű golyószórókból vette tűz alá az ellenség, valamint páncélozott járműveket is bevetettek, akárcsak Sztarohnatyivkánál és Marjinkánál.

Az ukrán hadsereg sikeresen visszaverte az ellenség felderítő osztagának támadását, amelyet a szakadárok éjfél után indítottak a sztarohnatyivkai lőállások ellen.

Donyeck térségében a szakadárok mintegy kéttucatnyi 122 mm-es lövedéket lőttek ki Luhanszkére és Majorszkra. A Krasznohorivka és Avgyijivka közötti frontszakaszon az ellenség több ízben lőtte a kormányerőket különböző kaliberű aknavetőkből. Krasznohorivkánál és Luhanszkénél gyalogsági harcjárműveket is bevetettek a szakadárok.

Luhanszk térségében az ellenség gránátvetőkből lőtte az ukrán állásokat Lopaszkinénél.

(pravda.com,ua/Kárpátalja)