Kommerszant: Az OTP Banké lehet a Prominvesztbank

2016. augusztus 4., 13:51

Érdeklődik a Prominvesztbank (PIB), az orosz Vnyesekonombank (VEB) ukrajnai leányvállalata iránt a magyar OTP Group, amely már rendelkezik egy azonos nevű bankkal Ukrajnában – jelentette a Kommerszant a VEB-hez közeli forrásokra hivatkozva.

A kiadvány forrásai szerint az OTP Group elvégezte a Prominvesztbank előzetes auditálását, s a VEB-bel folytatott tárgyalások előrehaladott állapotban vannak.

Korábban a Vnyesekonombank vezetője megerősítette, hogy van érdeklődő a PIB iránt, ám nem közölt részleteket az ügylettel kapcsolatban. Ugyanakkor az OTP Group sajtószolgálata közölte, hogy a magyar bank „felvásárlásokra törekszik a régióban, különösen azokban az országokban, amelyekben jelen van, de csekély a piaci részesedése”.

A Dzerkalo Tizsnya hetilap internetes változata szerint a Prominvesztbank IFRS adatszolgáltatás szerinti tőkéje a június 30-i állapotnak megfelelően 6,3 milliárd hrivnyát tett ki. A portál emlékeztet, hogy az OTB Group 2006-ban megvette és beolvasztotta saját ukrajnai leányvállalatába a Raiffaisen Bank Avalt. A 2016. I. negyedévi eredmények szerint az OTP Bank a 17. helyet foglalta el az ukrajnai pénzintézetek között az eszközöket (22,7 milliárd hrivnya) tekintve.

(zn.ua/Kárpátalja)