Időközi választások: öt választókerületben már ismert a győztes

2016. július 20., 12:14

A szerda reggeli helyzet szerint a Központi Választási Bizottság (CVK) feldolgozta a hétvégi időközi parlamenti választások jegyzőkönyveinek 98,7 százalékát – jelentette az UNIAN hírügynökség.

Öt egyéni választókerületben már ismertté vált a győztes.

Így a 23. számú Voliny megyei választókerületben Irina Konsztankevics, az UKROP jelöltje győzött a szavazatok 57,42 százalékával.

Dnyipropetrovszk megyében, a 27. számú választókerületben a független jelöltként induló Tetjana Ricskováé lett a győzelem, akire a szavazók 44,57 százaléka adta a voksát.

Az 85. számú választókerületben (Ivano-Frankivszk megye) ugyancsak az UKROP jelöltje győzött Viktor Sevcsenko személyében a voksok 21,19 százalékával.

Herszon megyében, a 183. számú választókerületben Jurij Odarcsenko, a Batykivscsina jelöltje végzett az első helyen a szavazatok 25 százalékával.

A 206. számú választókerületben (Csernyihiv megye) Makszim Mikitec független jelölt szerezte a legtöbb szavazatot (31,45 %).

Az UNIAN emlékeztet, hogy július 17-én hét egyéni választókerületben rendeztek időközi parlamenti választásokat Ukrajnában.

(unian.ua/Kárpátalja)