ZeneKÉPzelet tábor Tiszapéterfalván

2016. július 14., 16:36

A kárpátaljai Tiszapéterfalván rendezett tábort Várnagy Andrea és Farkas Zsolt zongoraművész-házaspár Zeneképzelet elnevezéssel.

A műsorban Farkas Zsolt elmondta: a tábort első alkalommal rendezték meg július elején több mint 100 gyerek részvételével, akik három hangszercsoportban – zongoristák, vonósok és fúvósok – mélyíthették el tudásukat, emellett képzőművész is foglalkozott velük.

A táborlakókat a házaspár mellett Lakatos György Liszt-díjas fagottművész, Lesták Bedő Eszter hegedűművész és Tóth Eszter festőművész oktatta a zenélés és rajzolás fortélyaira.

Várnagy Andrea kiemelte: a Zeneképzelet elnevezés a hangok mögött rejlő üzenetre utal, annak fontosságára, hogy a gyerekek megértsék, a zeneszerzők mit üzennek a hangokon keresztül.

Hozzátette: mindenkinek megvan a saját kifejezési eszköze, van, aki hangszeren tudja bemutatni, más papírra veti vagy lefesti, ezért érdemes összekapcsolni a művészeti ágakat. A táborban a gyerekek zenehallgatás közben megfestették azt, amit a muzsika az eszükbe juttatott. A foglalkozásokat minden este a gyerekekkel közös koncert zárta.

A művészházaspár a tábort más helyszíneken is szeretné megvalósítani, valamint a felfedezett tehetségek kezét sem engedik el.

(mti.hu/VV)