60 ezer hrivnya gyűlt össze a daganatos gyerekek számára Ungváron

2016. július 1., 18:41

Nemrég beszámoltunk arról, miszerint június 28-án Ungvár külvárosában aukcióval egybekötött jótékonysági estet szerveznek megyénk ismert modelljei, Diana Molnár, valamint Diana Pereszta, a Miss Ukrajna egyik versenyzője. A jótékonysági est teljes bevételét a rákos megbetegedésben szenvedő gyerekek megsegítésére fordítják.

A Segíts dobbanni a kicsi szívnek elnevezésű eseményen részt vettek képviselők, helyi vállalkozók és Ungvár polgármestere.

„Az ország is hozzájárul a megyei onkológiai gyermekosztály fenntartásához, viszont ez nem elég. Az osztálynak innovatív felszerelésekre van szüksége, amelyeket nagyon nehéz beszerezni. De mi tudunk segíteni abban, hogy megyénk rendelkezzen egy modernebb onkológiai osztállyal, s ezzel a gyermekeknek is segítünk abban, hogy esélyt kapjanak a teljes életre” – mondta el Diana Molnár a mukachevo.net hírportálnak.

Az aukció nagyon sikeresen ért véget, minden árverésre szánt portéka gazdára talált. Az est folyamán több mint 60 ezer hrivnya gyűlt össze a gyermekek számára. „Ultrahangos inhalátorokat, vízforralókat és gyógyszerkészítményeket rendeltünk az osztály részére. A maradék pénzösszeg felhasználásáról az osztály vezető orvosaival fogunk tárgyalni, szeretnénk ezt befektetni valamilyen innovatív felszerelés megvásárlásába” – tette hozzá Diana Molnár.

(mukachevo.net/VV)