Európai szintű egészségügyi központ nyílt megyénkben

2016. június 8., 20:56

Június 7-én Ungváron, a Sváb utcán ünnepélyes keretek között megnyitották a Diamed ultramodern gyógyászati központot. Az újonnan megnyílt ötemeletes központban egy komplett rendszer áll a felnőtt és a kiskorú páciensek rendelkezésére.

Janka Burjanova, Szlovákia ungvári főkonzuljának elmondása szerint a gyógyközpont felszerelése valóban európai szintű. „Nagyon jónak tartom azt, hogy mostantól mindenkinek van arra lehetősége, hogy kitűnő és minőségi kezelést kapjon Kárpátalján. A legjobb az emberek számára persze az, ha soha nem betegeskednek. De a betegségek megelőzéséhez mindenkinek szüksége van rendszeres vizsgálatra. A Diamed központ ebben a tekintetben a lakosok legjobb segítője lesz.  Van egy olyan érzésem, hogy a központot nemcsak Kárpátaljáról, hanem más megyékből is felkeresik majd. Ezenkívül Szlovákiából is várhatók páciensek – ezt biztosan állítom.”

A gyógyközpontban valóban neves orvosok dolgoznak: 30%-uk tudományos fokozattal és egyetemi doktori címmel rendelkezik, 90%-uk pedig felsőfokú kategóriás orvos több éves tapasztalattal. A központ gyógyászati felszereléseit világszerte ismert gyártóktól vásárolták. Az intézményben a helyszínen végeznek sebészeti beavatkozást, az intenzív osztály éjjel-nappali videómegfigyelés alatt van. A fekvőbeteg osztályon egy- és kétágyas szobák találhatóak, melyek légkondicionálással, televízióval,  internettel, speciális ágyakkal, zuhanyozókkal és minibárral vannak felszerelve.

(goloskarpat.info/VV)