Hrojszman az egészségügy nagyszabású átalakítását helyezte kilátásba

2016. június 6., 19:32

Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök bejelentette az egészségügyi rendszer reformjának következő szakaszát – jelentette a Dzerkalo Tizsnya (DT) hetilap internetes változata a kormányfőnek a Facebook közösségi oldalon megjelent heti videoüzenetét ismertetve.

Hrojszman köszönetet mondott a parlamentnek A gyógyszerekről törvény elfogadásáért, forradalmiaknak nevezve a jogszabály által bevezetett változásokat. Szavai szerint ezt a döntést évtizedekig akadályozták azok, akik „a gyógyszerészeti sémákon ültek”.

„Áttérünk a második szakaszra. Komoly előkészítő munkálatok zajlottak a kormányban és a parlamentben az egészségügy változásait illetően, ezért jelenleg a legfőbb prioritás az egészségügyi rendszer átalakítása. A közeljövőben a parlamenti képviselőkkel közösen bemutatjuk azt a rendszert, amely megfelelhet a mai viszonyoknak” – jegyezte meg.

A DT emlékeztet, hogy a Legfelső Tanács május 31-én elfogadta a kormány által előterjesztett törvénytervezetet a gyógyszerek regisztrációjának egyszerűsítéséről. A 4484. számú tervezetet 239 honatya támogatta a 450 fős törvényhozásban. Korábban Volodimir Hrojszman kormányfő azzal vádolta meg az ukrán hivatalnokokat, hogy mesterséges akadályokat gördítenek a külföldi gyógyszeripari termékek behozatala elé.

(zn.ua/Kárpátalja)