Hat tűzszünetsértés az ATO-ban

2016. május 4., 08:39

Május 3-án alkonyattól ismét aktivizálódtak az oroszbarát fegyveres alakulatok a terrorellenes művelet (ATO) övezetében, összesen hat alkalommal sértették meg a tűzszünetet – jelentette az Ukrajinszka Pravda az ATO vezérkarának sajtóközpontja által kiadott közlemény alapján.

Donyeck térségében Zajceve, Luhanszke és Avgyijivka közelében a szeparatisták kézifegyverekből és különböző rendszerű gránátvetőkből lőtték a kormányerők állásait.Avgyijivkánál ezenkívül egy gyalogsági harcjármű fegyverzetéből is tüzet nyitottak az ukrán katonákra.

Mariupol térségében az ellenség gránátvetőkből és kézifegyverekből lőtte az Ukrán Fegyveres Erők alakulatait Hnutove közelében, ahol ellenséges mesterlövész „tevékenységét” is észlelték.

Összességében a szeparatisták hat alkalommal sértették meg az elmúlt 24 órában a fegyverszünetet. Ezenkívül kétszer hajtottak végre ellenséges pilóta nélküli repülő szerkezetek felderítő repülést a Donyec-medence térségében.

Május 4-ére virradóra is feszült maradt a helyzet az ATO övezetében . A szeparatista fegyveresek kézifegyverekből és gránátvetőkből nyitottak tüzet az Ukrán Fegyveres Erők állásaira Novotrojicke és Luhanszke térségében.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)