Challenge-kupa: elődöntős a Kárpáti!

Kézilabda

2016. március 2., 08:17 , 790. szám

Az Ungvári Kárpáti női kézilabda-csapata fennállása legnagyobb nemzetközi sikerét érte el azzal, hogy bejutott a Challenge-kupa elődöntőjébe.

Alig egy hete, a Bajnokok Ligájában negyeddöntős Vardar Szkopje tartalékcsapatának vendégeként az ungváriak 22-19 arányú vereséget szenvedtek Macedóniában, így a vasárnapi ungvári visszavágón reális esély mutatkozott a hátrány ledolgozására.

Az Ungvár melletti Börvingesen lévő Kárpáti Arénában telt házat jelentő 500 néző biztatta Borisz Petrovszkij együttesét, amely gyakorlatilag már az első játékrészben eldöntötte a továbbjutás sorsát. A szünetre 14-8-as előnnyel vezető házigazdák végül 28-17-re nyertek a Vardar Szkopje Junior ellen, és magabiztosan jutottak a sorozat elődöntőjébe. A remekül védekező ungváriaknál Irina Jablonszka kapuvédő egészen kimagasló, 50%-os hatékonysággal védett, elől pedig Darina Kot (7), Inna Mihovics (6) és Marina Lebegyeva (5) voltak a legeredményesebbek.

A fináléba kerülésért a török Kastamonu Genglih lesz a Kárpáti ellenfele, amely kettős győzelemmel (27-23 és 25-23) jutott túl a holland Virto gárdáján. A másik ágon spanyol–lengyel párharc lesz a döntőbe kerülésért. Az elődöntő első találkozóját, április 2-án vagy 3-án idegenben játssza a Kárpáti, a visszavágóra egy héttel később kerül sor.

(tamási)