Rajzpályázatot hirdet a Genius Jótékonysági Alapítvány

2016. február 3., 15:56

Alkoss kedvedre! Rajzpályázat

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány idén is rajzpályázatot hirdet. A pályázaton helyezést elérő diákok meghívást kapnak a nyáron 6. alkalommal megrendezésre kerülő Jankovics Mária Alkotótáborba.

A pályázaton 5‒9. osztályos kárpátaljai tanulók vehetnek részt.

A rajzokat technikai megkötés nélkül, A4-es vagy A3-as méretben kell elkészíteni. Az alábbi témakörökből lehet válogatni, több témakörben is be lehet küldeni az elkészült pályaműveket:

1. Családi történetek – Biztos vannak a családodban olyan érdekes, meghökkentő és vicces történetek, amelyekre a közös ünnepeken és családi összejöveteleken visszaemlékeztek. Ilyen lehet nagyszüleid – szüleid megismerkedése vagy valami olyasmi, amit gyerekkorodban csináltál, de még a ma mai napig felemlegetitek. Válassz ki egy ilyen emléket, és rajzold le azt; a lap hátuljára írd le röviden a cselekményt és azt, kiről szól a kiválasztott sztori!

2. Álmaimban járva – Van valamilyen visszatérő álmod, rémálmod, vagy olyan, amire szívesen emlékszel? Rajzold le egy álmodat, és a lap hátuljára írd le, miről szólt az álom.

3. Alapérzelmek – Ismered a hat alapérzelmet: a haragot, a szomorúságot, a félelmet, az örömöt, a meglepődést és az undort? Ábrázold ezeket az érzelmeket a rajzaidon keresztül! Válassz ki egy olyan történetet, ami veled történt, vagy amiről úgy gondolod, jól bemutatja az alapérzelmeket, ezekre az érzelmekre vonatkozik. A rajz hátuljára írd le, melyik érzelmet választottad és hogyan mutatja be azt a rajz?

4. Hallom – Látom – Vannak dallamok, amelyek szomorú hangulatúak, melankolikusak, vagy olyanok, amelyek hallatán rögtön elmosolyodik a szánk, és legszívesebben táncra perdülnénk. Válassz ki egy általad kedvelt dalt, de olyannal is próbálkozhatsz, amit ezelőtt nem ismertél, és próbáld pappírra vetni azt, amit érzel, vagy ami megjelenik a szemeid előtt hallgatás közben. Írd le a rajz hátuljára, milyen zenei mű vagy dal alapján dolgoztál!

5. Kincses térkép ‒ Vettél már részt kincskeresésen, láttál már kincskereső térképet? Itt az idő, hogy elkészítsd a sajátodat is. Rajzolj térképet egy elképzelt világról és a benne elrejtett kincsről, ami bármi lehet. A rajz hátulján mutasd be az elképzelt világot, írd le és vázold fel a kincshez vezető útvonalat.

A munkákat kizárólag a „GENIUS” Jótékonysági Alapítványhoz lehet eljuttatni 2016. május 5. 16:00 óráig. A postai úton később érkező pályamunkák nem vesznek részt a versenyben.

Az eredményhirdetésre 2016. június 4-én kerül sor az V. Kárpátaljai Tehetségnap keretein belül.

A cím: „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány, 90202 Beregszász, Kossuth tér 6. (108-as terem)

Tel.: 2-43-43, e-mail: agora@kmf.uz.ua

A rajzokat kárpátaljai képzőművészekből álló zsűri bírálja el.

Az elkészült műveket 2016. február 1-től lehet benyújtani.

(genius-ja.uz.ua/VV)